Jak vybrat dětskou postýlku?

Nedílnou součástí života každého novorozence je dětská postýlka. Jakou postýlku si vybrat? Dřevěnou nebo plastovou? S kolečky nebo bez koleček? Polohovatelnou nebo pevnou? Dřevěné postýlky jsou podstatně dražší oproti plastovým, které jsou ale často barevnější a pro malé děti přitažlivější. Základem je v obou variantách úplná zdravotní nezávadnost. Pokud se rozhodnete pro použitou dětskou postýlku a chtěli byste jí dodat nový vzhled novou barvou či lakem, ujistěte se o vhodnosti těchto nátěrů na dětský nábytek. Dítě některé části postýlky okouše a toxický lak by mu určitě neprospěl. Doporučujeme proto vybrat dětskou postýlku s certifikátem.

Postýlka pro děti se zásuvkou
Prostor pod dnem dětské postýlky je často nevyužitý. V poslední době se naštěstí na našem trhu objevují stále častěji dětské postýlky se zásuvkou ve spodní části. Takového řešení je nesmírně praktické a šetří prostor. Využívané je hlavně na skladování hraček, plen a dalších dětských potřeb.

Přenosné postýlky pro miminko
Proč si nekoupit dětskou postýlku, která vám dokáže některé činnosti podstatně zjednodušit. Například postýlky na kolečkách vám umožní mít děťátko vždy pod dohledem. Pokud věšíte v koupelně prádlo nebo vaříte v kuchyni nedělní oběd, jednoduše a bez pomoci si dokážete postýlku přesunout. Další praktickou vlastností některých postýlek je nastavitelná výška dna postýlky. V prvních měsících dítěte vám nastavení dna postýlky do horní polohy usnadní manipulaci s miminkem.